Info Chirojongens Baal

Nog vragen? Bekijk de topics hieronder.

CHIRO & CORONA

Het nieuwe werkjaar (2022-2023) start voorlopig zonder extra maatregelen. 

Toekomstige wijzigingen

Wanneer de kleurcodes en/of maatregelen wijzigen, dan brengen we je uiteraard opnieuw op de hoogte (via onze Facebook-pagina, nieuwsbrief en/of website).

 

#StaySafe 

Privacy-melding: Contactgegevens worden bijgehouden in het online Groepsadministratieportaal (GAP) en zijn nodig voor de dagelijkse werking. De basisgegevens (één adres, één telefoonnummer en één mailadres, vanaf ketileeftijd bij voorkeur van de jongere zelf) worden doorgestuurd naar Chirojeugd Vlaanderen. De informatie over de gezondheidstoestand (huisarts, allergieën) van het kind wordt bijgehouden door de leidingsploeg en wordt dus niet doorgegeven, tenzij aan (medische) hulpverleners. De leidingsploeg heeft afspraken gemaakt om daar vertrouwelijk mee om te gaan.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

SCHRIJF JE KIND HIER IN

LIDGELD

QUANTA COSTA?

Het lidgeld bedraagt dit jaar 40 euro.

Met het lidgeld betalen we de verzekering van uw zoon, maar onderhouden we ook onze lokalen en speelterreinen , kopen we heel wat sport-, spel- en knutselmateriaal en zorgen we voor een gezellig lokaal voor elke afdeling.

OVERSCHRIJVEN

Net als vorig jaar vragen we om het lidgeld tijdig over te schrijven op onze rekening:

  • IBAN: BE48 7340 2785 0527 – BIC: KREDBEBB
  • Bedrag: 40 euro
  • Mededeling: afdeling + naam van uw zoon
  • Graag voor 15 oktober 

De bekendmakingsposter zal de leiding in oktober en november meegeven.

Van zodra wij het lidgeld ontvangen hebben, verzekeren wij uw zoon bij Chirojeugd Vlaanderen.

En wat als mijn kind de eerste keer komt?

Kom je in de loop van het chirojaar proberen of chiro echt iets voor jou is? Dan is dat geen probleem! Vind je het tof, dan kan je je inschrijven en vragen we uiteraard ook wel om het lidgeld te betalen.

TERUGBETALING LIDGELD

De meeste ziekenfondsen betalen het lidgeld van een sport- of jeugdvereniging geheel of gedeeltelijk terug. Ook het lidgeld van onze chiro en de deelname aan het kamp vallen hieronder. 

WELKE MUTUALITEITEN?

Bij twijfel kan je best even kijken op de site van je ziekenfonds.

WAT MET HET PAPIER VAN HET ZIEKENFONDS?

Als chiro proberen we het voor iedereen makkelijk te maken: na betaling van het lidgeld bezorgen we je per mail een attest dat het lidgeld voor dit jaar betaald is. Dat attest bezorg je dan aan je ziekenfonds.

Ook voor het kampgeld streven we ernaar om een gelijkaardig attest per mail te bezorgen. Op die manier besparen we zelf wat papier, tijd, … en krijgt iedereen meteen een attest.

EEN TYPISCHE CHIROZONDAG

LEEFTIJD

ONZE "OPENINGSUREN"

OPENING

Je bent welkom in de chiro

van zodra je 6 jaar bent

Onze chirozondagen beginnen stipt om 14 uur. De jongste groepen, vanaf het 1e tot het 6e leerjaar, hebben chiro tot 17 uur. De oudere groepen, van zodra de leden in het middelbaar zitten, hebben een uurtje langer chiro.

We openen onze chirozondag stipt om 14 uur met een formatie, waarbij we het vlaggenlied zingen en meteen ook de programma’s voor elke afdeling overlopen. Daarna beginnen we er echt aan, met een massa-openingsspel zodat iedereen opgewarmd en klaar is voor een spetterende namiddag met zijn groep. Na de opening en het openingsspel, gaat iedereen mee met zijn afdeling om daar een geweldige chirozondag te beleven. 

VIERUURTJE

EINDE

VRAGEN

In de loop van de namiddag is er een vieruurtje voorzien. Een drankje of chips kost € 0,80 en kan betaald worden met drankjetons. Elke zondag kan je een drankjeton kopen bij de leiding. Voor 8 euro kan je zo 10 drankjes of chipsen betalen.  Heb je nog ergens een oude drankkaart liggen, dan is dat geen probleem want die blijft geldig tot het laatste vakje aangekruist is.

Voor alle duidelijkheid, herhalen we hierbij ook nog even de einduren van onze chiro:

  • 17 uur voor leden in de lagere school
  • 18 uur voor leden in het middelbaar

Heb je nog vragen, laat het ons dan weten en contacteer ons via het contactformulier op onze site of mail ons.

CHIRO KLEREN

In onze chiro vinden we het belangrijk dat de leden spel/chirokledij dragen. Je kan ons immers herkennen aan ons blauw chirohemd, korte chirobroek, chirosweater en t-shirt. Hiermee voelt iedereen zich echt thuis bij onze chirogroep.

PULLS & T-SHIRTS

Onze eigen Chirojongens Baal-pulls en -t-shirts kan je elke chirozondag kopen. Ze zijn van degelijke kwaliteit en we verkopen ze aan een democratische prijs.

ANDERE CHIROKLEREN (KORTE BROEKEN, ...)

De andere chirokleren (korte broeken, …) kan je in De Banier, de chirowinkels dus, kopen. Dichtstbijzijnde winkels vind je in Leuven en Mechelen. Meer info vind je uiteraard op de site van De Banier zelf: www.debanier.be.

Fietslicht aan.. en gaan!

Tijdens de donkere maanden van het jaar, willen we als chiro de verkeersveiligheid van onze leden onder de aandacht brengen. 

Fietsers en voetgangers

We vinden het super wanneer onze leden te voet of met de fiets naar de chiro komen! Maar we vragen ook, zowel aan leden als aan ouders, om er mee op toe te zien dat ze zichtbaar zijn:

Op de fiets:

  • Fietslicht werkt nog?
  • En wordt gebruikt?
  • Reflectoren zichtbaar?

Als voetganger:

  • eventueel een fluovestje of dergelijke aandoen zodat ze ’s avonds zeker zichtbaar zijn!

Automobilisten

Breng je je zoon met de auto naar de chiro? Ook daar hebben we alle begrip en respect voor. Maar wees voorzichtig aan onze chiro en in de omliggende straten! Onze fietsers, voetgangers, … zijn ons kostbaarste bezit en we willen hen graag nog jaren op onze chiro zien terugkeren!

%d bloggers liken dit: