Chirokamp 2023

Beste vakantie van het jaar!

HET Chirokamp!

Wat komt er allemaal bij kijken?
Ontdek hier onze topics:

INSCHRIJVINGEN

WAT KOST DAT?

Je wordt vriendelijk verzocht het bedrag voor dit 10-daags spectaculair verblijf over te maken op onze rekening: 

 • BE48 7340 2785 0527 van Chirojongens Baal
 • met mededeling: Bivak 2023 + naam van de deelnemer. 
 • Onze kassier apprecieert het als hij ten laatste op 18 juni het geld kan beginnen tellen. 

KOSTPRIJS

De prijs voor het verblijf op de boerderij:

 • € 130 voor sloebers
 • € 150 voor speelclub, rakkers, toppers, kerels en aspi’s

KORTING

En zoals steeds is er ook onze familiekorting: vanaf de 2e zoon, krijg je 5 euro korting, de 3e zoon die meegaat krijgt 10 euro korting, …

KAMPBOEKJE EN MEDISCHE FICHE

Wil je graag ons kampboekje nog eens rustig doornemen? Of ben je de medische fiche ergens kwijtgespeeld en vind je ze niet meer terug? 

Dan kan je hieronder alles terugvinden:

BELANGRIJKE DATA

CHIROKAMP 2023

Hier vind je de belangrijkste data voor het kamp terug

ZONDAG 16 JULI - Bezoekdag!

Van 14 – 17u30 ben je meer dan welkom op onze kampplaats.

VRIJDAG 21 JULI

 • Sloebers, Speelclub en Rakkers:
  • De bus met de leden (en hun valies) is terug in Baal (parking van ’t Kapelleke/Buurtwinkel Luc) rond 12.30 uur. (hou onze Facebookpagina in de gaten)
 • Toppers, Kerels en Aspis:
  • Vertrekken met de fiets en worden verwacht rond 16 uur in Baal te zijn 
  • Hun valiezen kunnen worden opgehaald tussen 19 en 20 uur op de Chiro.
 • Hou onze Facebookpagina die dag ook in het oog, want daar geven we exacter uur wanneer we zouden toekomen in Baal. 

VERLOREN VOORWERPEN

Een kledingstuk te veel of niet gevonden: afspraak op 21 juli in het lokaal van de Chirojongens in Baal tussen 19.00 uur en 20.00 uur voor onze onovertroffen verloren-kleren-beurs. Ook hier houden we voldoende afstand en houden we rekening met de contactbubbels

1 MAAND VOOR HET KAMP

Ben je allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen, laat het onze koks dan zo vlug mogelijk weten. Dan gaat onze kookploeg op zoek naar een gepaste en lekkere oplossing.

MAANDAG 10 JULI

 • Toppers, kerels en aspi’s: brengen hun valiezen naar het chiroheem tussen 19 en 20 u.
 • Materiaal: klaarzetten, dubbel controleren en … inladen. 

DINSDAG 11 JULI

 • Speelclub en rakkers: verwachten we om 13 u op de parking van ’t KFC Baal / De Kom
 • Toppers, Kerels en Aspi’s:
  • Worden om 9.30 u met de fiets verwacht op de parking van ’t Kapelleke (Buurtwinkel Luc).
  • Nemen een lunchpakket, drank en een reserve binnenband mee!
 • Koks, leiding en materiaal: op weg naar Herentals. 

VRIJDAG 14 JULI

 • Sloebers: verwachten we om 13 u op de parking van KFC Baal / De Kom.

Bezoekdag

Na corona, ben je eindelijk terug welkom op onze bezoekdag. Van 14u tot 17u30 kan je je kleine bengel komen bezoeken, vuile was meenemen, … Of kom gewoon genieten van het (hopelijke) mooie weer op een gezellig terrasje met een hapje en een drankje. 

Naar goede gewoonte voorzien we ook de nodige randanimatie met een wandeling en een stukje competitie: onze jaarlijkse battle tussen leiding en ouders. 

VOOR DE POSTDUIF

Een kleurrijk kaartje, een mooi briefje, een stille wens, een goed weerberichtje, wat familienieuws, … zijn allemaal welkom in Stal. Laat die facteur maar eens goed doortrappen met zijn dik gevulde postzakken. We vragen om geen postpakketten te versturen, onze leden hebben genoeg aan een kaartje of een brief.

ADRES

CHIROJONGENS BAAL

– naam chirojongen & afdeling – 

Wijngaard 10

2200 Herentals

 

Alleen in uiterst dringende gevallen kan je ons bereiken op volgend Gsm-nummer: 0476 77 70 68.

POSTPAKKETTEN...

Iedereen wordt op het kamp dagelijks voorzien van alle nodige dingen om te overleven. De koks bereiden overheerlijk eten, snacks, desserts in overvloed en de leiding voorziet de kinderen van al het tofste spelmateriaal om zich rot mee te amuseren. Daarom is het versturen van postpakketten eigenlijk overbodig. Het kan alleen maar in de weg liggen, slecht worden, niet meer in de valies terug geraken. Daarom houden wij postpakketten steeds aan de kant tot het einde van het kamp, een gewaarschuwd postpakket is er twee waard!!

ALGEMENE CORONAMAATREGELEN

DE ZOMERKAMPEN GAAN DOOR!

Beste ouders

Ondanks dat positieve nieuws zal het kamp er dit jaar wel anders uitzien dan we gewoon zijn.

De belangrijkste, extra maatregelen naar aanleiding van het coronavirus, vind je hieronder. Daarnaast vind je ook, net als elk jaar, ons kampboekje terug.

4. Extra hygiënemaatregelen

We voorzien extra hygiënemaatregelen en ook materiaal daarvoor: zeep, reinigingsproducten, handgel, papieren handdoeken, handschoenen, … 

Dankzij Innomediq, beschikken we dit jaar ook over 3 contactloze thermometers die we van hen gratis kregen! Dikke merci!

We vragen om voor je kind de volgende zaken mee te geven:

 • Mondmasker: nodig voor contact met mensen van buiten de eigen bubbel, bv. openbaar vervoer (voor +12-jarigen)
 • Papieren zakdoeken (geen stoffen zakdoeken!)
 • Extra warme kleren (want buiten spelen = bye bye virus!)
 •    …
5. Gegevens verzamelen

We zijn verplicht om enkele gegevens van uw kind(eren) bij te houden. Bij een besmetting kunnen de gege­vens van de aanwezigen opgevraagd worden door de contacttracers.

 • We vragen naam, voornaam, rijksregisternummer en telefoonnummer.
 • We delen die gegevens met niemand anders.
 • We bewaren ze tot 1 maand na het einde van ons kamp
Praktische info

We vragen aan ouders, leiding en leden om voorzichtig om te springen met van de ene jeugdactiviteit over te stappen naar de andere. We willen aanbevelen om te kiezen voor één jeugdactiviteit binnen dezelfde week.

We vragen ook om na het kamp aandachtig te blijven voor eventuele COVID­-19-­symptomen (koorts, hoest, ademhalingsmoeilijkheden, verkoudheid, keel­, hoofd­, spierpijn, pijn in de borststreek, verlies van geur of smaak, diarree zonder duidelijke oorzaak) of een verergering van chronische ademhalingsproblemen (ast­ma, chronische hoest, allergie). In dat geval bel je de huisarts of een triagecentrum. Zij zullen bepalen of een test nodig is en welke eventuele andere maatregelen je moet nemen.

Bij vragen of bezorgdheden kan je contact met ons opnemen: 

Bedankt voor jullie begrip en vertrouwen. We maken er een geweldig kamp van!

Hopelijk tot op zomerkamp Speelse Chirogroet

De leiding van Chirojongens Baal

DE BELANGRIJKSTE MAATREGELEN

1. Zieke leden en leiding blijven thuis

Wie ziek is of in de drie dagen voor het kamp symptomen heeft – hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen – blijft verplicht thuis.

Experts hebben een lijst opgesteld met risicogroepen. 

 

Behoort je kind tot een risicogroep? We rekenen erop dat jullie bij de dokter aftoetsen of je kind mee mag op kamp en onder welke voorwaarden. Breng ons zeker op de hoogte van die eventuele voorwaarden.

We weten dat dit strikt is, maar het is zeer belangrijk. We rekenen dus op u om dit goed op te volgen en op uw eerlijkheid. Als u uw kind meestuurt, wil dat zeggen dat u de voorwaarden erkent en respecteert.

Het is in ieders belang, ook in die van uw kind.

2. Wordt er iemand ziek op kamp?

Als er tijdens het kamp iemand ziek wordt, volgen we het stappenplan dat daar door de jeugdsector en de overheid opgesteld is. Zieke leden moeten naar huis. We willen dus vragen om tijdens het kamp beschikbaar te zijn om, indien nodig, uw kind te komen halen.

3. Op kamp in contactbubbels

We delen onze Chirogroep op in 1 bubbel van maximaal 100 deelnemers. Zo’n bubbel bestaat uit zowel leden als leiding. Binnen die bubbels mag er normaal gespeeld, geslapen en gegeten worden. Tussen de verschillende bubbels is er zo weinig mogelijk contact. We eten, slapen en wassen ons op aparte momenten en reinigen contactoppervlakken tussendoor. We voorzien voldoende afstand en als het niet anders kan, dragen we mondmaskers. Handen wassen en andere hygiëne blijven belangrijk. We maken dus een soort minikampjes in ons kamp.

Zo zullen onze bubbels eruitzien:

 • Na overleg met de leidingsploeg proberen we dit jaar met 1 grote bubbel op kamp te gaan. Dat betekent al een klein beetje een terugkeer naar een ‘normaal’ kamp.
 • Maar: als de coronacijfers toch opnieuw de foute kant op gaan, is het mogelijk dat we hierop terugkomen. We delen het kamp dan op in 2 bubbels moeten opdelen.

OPGELET:

Het kan zijn dat broers niet in dezelfde bubbel terechtkomen omdat ze bij hun leeftijdsgenoten ingedeeld worden. Ze zullen dan tijdens het kamp ook weinig direct contact met elkaar kunnen heb-ben. Voorzie dus voldoende eigen spullen per kind. Shampoo en tandpasta delen is bijvoorbeeld niet toegelaten.

Chirojongens Baal

Schaluinstraat 71a

3128 Baal

info@chirojongensbaal.be

Volg ons op social media

%d